Bermscout Midlaren

Bermscout Midlaren

Op 6 juni 2024 om 19.00 uur doen we een verkenning van de bermen in ons dorp. Els Heijman, een zeer ervaren flora-kenner van IVN Zuidlaren helpt ons op weg. De start is aan de Tolhuisweg ter hoogte van de ingang van de Vijftig Bunder.

We kijken wat er groeit, hoe inventarisatie in zijn werk gaat en daarna beslissen we met een groep geïnteresseerde dorpelingen wat we in Midlaren gaan oppakken.

Langs de 50 Bunder aan de Tolhuisweg is een mooie bloeiende berm waar we kijken en noteren wat er groeit. Daarna gaan we naar de Huttenweg, waar we ook digitaal gaan verkennen.

Ben je geinteresseerd? Dan ben je welkom. meld je aan bij engelsmanmidlaren@gmail.com.

Hieronder wat informatie om je vast wegwijs te maken:

Haal de VERA-app op en zet em op je telefoon.

De website van Floron over Nectarindex is erg informatief. Je kunt er bv opzoeken in welke mate bermen in Midlaren zoemen: Nectarindex (floron.nl)

Website ‘Heel Drenthe zoemt’ van Natuur en Milieufederatie Drenthe idem. https://www.heeldrenthezoemt.nl

Er is een zoekkaart ontwikkeld die je op weg helpt. We nemen deze op 6 juni geprint mee. Je kunt em ook downloaden en op je telefoon zetten. floron-zoekkaart-nectarplanten.pdf (verspreidingsatlas.nl).

Ook dit formulier nemen we geprint mee: veldformulier-nectarindex.pdf (verspreidingsatlas.nl)

Els kun je vast leren kennen via de NDFF verspreidingsatlas. Maak hier je eigen inlog, dan kun je zien hoe bermen in Midlaren ervoor staan. NDFF Verspreidingsatlas | Nectarindex. Heb je een inlog dat kun je zien wie Els Heijman is: NDFF Verspreidingsatlas | Profiel. Els zal er een en ander over uitleggen en laten zien hoe het werkt.

Ze  heeft vast een stuk berm aan de Huttenweg digitaal gereserveerd, zodat we daar kunnen zien hoe de VERA-app werkt : NDFF Verspreidingsatlas | Nectarindex | Telgebied. Daar zie je bijvoorbeeld dat dit stuk in 2018 door de gemeente is ingezaaid en verschraald en wat het effect van dit activiteiten is.

Tot 6 juni om 19.00 uur! Deze bermscout is georganiseerd door Midlaren in Zicht en staat open voor alle Midlaarders die zich willen inzetten voor gastvrije gevarieerde bermen.