Hemelvaarttraditie: dauwtrappen en ontbijten

Hemelvaarttraditie: dauwtrappen en ontbijten

Voor het derde jaar gaat Restaurant de Waterjuffers bij Vos een echte Hemelvaart (14 mei) traditie aanbieden. Dauwtrappen, genieten van de zonsopgang, luisteren naar een koor van weidevogels en uiteraard na afloop heerlijk ontbijten.

Net als vroeger in Noordlaren starten we om 5.30 uur, net voor zonsopgang. In de hand een dauwtrapbolletje en dan aan de wandel met Kees Boele, bioloog en kenner van het gebied. Langs de oever van het Zuidlaardermeer loopt u richting de natte weilanden van de Oostpolder. Grutto’s, Tureluur en mogelijk drie soorten sterns begeleiden de tocht. Na de grasdijk is er een korte pauze bij de uitzichttoren en dan gaat het via het fietspad weer terug.

Aan het eind van de tocht staat het inmiddels bekende Waterjuffers ontbijt voor u klaar. Beginnend met een groene verrassing en vervolgens genietend van broodjes en bijzondere hapjes. De kosten zijn € 19,95 en er kunnen maximaal 25 personen mee. Bij grote belangstelling wordt er mogelijk nog een fiets optie als alternatief aangeboden. Opgave: info@dewaterjuffersbijvos.nl.