Lezing Margrite Kalverboer: “Kinderombudsvrouw, ervaringen in het eerste jaar”

Lezing Margrite Kalverboer: “Kinderombudsvrouw, ervaringen in het eerste jaar”

Op 13 april, aanvang 20.00 uur; locatie: Brinkhotel Zuidlaren, Brink O.Z. 6, 9471 AE Zuidlaren

Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert ook dit jaar weer openbare en gratis toegankelijke lezingen voor belangstellenden uit Zuidlaren en omgeving. Thema is deze keer “Kopstukken”: personen uit onze omgeving vertellen hun eigen (persoonlijke) verhaal over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, en de maatschappelijke, sociale, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen. Met uitgebreide mogelijkheden tot het stellen van vragen, en discussie.

De eerste lezing is op 13 april aanstaande en wordt gegeven door Margrite Kalverboer.  Zij is Kinderombudsvrouw (sinds 20 april 2016) en komt op voor de rechten van kinderen in Nederland. Daarnaast is zij hoogleraar Kind, (ortho)pedagogiek, en kinder- en vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bij haar beediging zei Kalverboer (1960) in een eerste reactie: ‘Ik wil iets doen voor kinderen die buiten het directe blikveld vallen, zoals kinderen die mishandeld worden en die we niet kennen, kinderen van kwetsbare ouders die te zware lasten dragen. Het kinderrechtenverdrag bepaalt dat het belang van het kind eerste overweging is bij alle besluiten die er over kinderen genomen worden, dat elk kind recht heeft op ontwikkeling, het recht gehoord te worden en recht op gelijke behandeling. Dat is voor mij de basis van waaruit ik wil kijken naar de thema’s die er spelen.’

De lezing zal plaatsvinden in het Brinkhotel Zuidlaren, Brink O.Z. 6, 9471 AE Zuidlaren (advies: parkeren op de Brink te Zuidlaren).  De lezing begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Na het eerste deel (45 min) is er een korte pauze, gevolgd door het tweede deel met afronding van de lezing, daarna uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. De afronding is uiterlijk om 22:00 uur.

Downloaden (PDF, 356KB)