Lezing Gerard Kemkers: “De vele gezichten van de topsport”

Lezing Gerard Kemkers: “De vele gezichten van de topsport”

Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert ook dit jaar weer openbare en gratis toegankelijke lezingen voor belangstellenden uit Zuidlaren en omgeving. Thema is deze keer “Kopstukken”: personen uit onze omgeving vertellen hun eigen (persoonlijke) verhaal over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, en de maatschappelijke, sociale, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen. Met uitgebreide mogelijkheden tot het stellen van vragen, en discussie.

De eerste lezing, begin april, werd verzorgd door Margrite Kalverboer, kinderombudsvrouw. De tweede lezing is op 6 juni aanstaande en wordt gegeven door Gerard Kemkers. Hij is thans manager Topsport en Talentontwikkeling bij FC Groningen. Daarvoor was hij zo’n 25 jaar actief in de schaatssport.

Gerard houdt een inleiding met als titel “De vele gezichten van de topsport”. Hij belicht daarin momenten uit zijn loopbaan als topschaatser (o.a. brons op de Olympische spelen van 1988), als toptrainer (van o.a. Sven Kramer en Ireen Wüst) en als manager bij FC Groningen. Deze unieke combinatie van verschillende rollen en sporten levert een prachtig verhaal op over topsport in al haar facetten. Hoe dat is als sporter, als trainer en als manager. Interessant is het ook of er verschil is tussen individuele topsport en topsport in teamverband. Kortom een avond over de vele gezichten van de topsport!

De lezing zal plaatsvinden in het Grand Cafe, de Millystraat 8, Zuidlaren (advies: parkeren op de Brink te Zuidlaren). De lezing begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Na het eerste deel (45 min) is er een korte pauze, gevolgd door het tweede deel met afronding van de lezing, daarna uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. De afronding is uiterlijk om 22:00 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt gecollecteerd voor een goed doel.

Downloaden (PDF, 574KB)