Lezing Harm Post: “Havenontwikkeling: Economie en Ecologie in Balans”

Lezing Harm Post: “Havenontwikkeling: Economie en Ecologie in Balans”

Op 3 oktober, aanvang 20.00 uur in het Grand Café, de Millystraat 8, Zuidlaren

Kopstukken
Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert openbare en gratis toegankelijke lezingen voor belangstellenden uit Zuidlaren en omgeving. Het thema is “Kopstukken”. Personen uit de Noordelijke regio vertellen een persoonlijk verhaal over hun loopbaan, met nadruk op de inhoud van het werk, de maatschappelijke, ethische uitdagingen en spanningen daaromheen. De lezing op 3 oktober aanstaande wordt verzorgd door Harm Post, die tot september 2017 directeur-bestuurder was van Groningen Seaports.

Thema “Economie en Ecologie in balans”
Sinds 2000 heeft Groningen Seaports een sterke economische en duurzame ontwikkeling van de Eemshaven, de havens in Delfzijl en de aangrenzende industrieterreinen gestimuleerd. In haar ambities zet het bedrijf in op groei in de sectoren chemie, energie (data) en recycling. Zo ziet het chemiecluster in Delfzijl kansen voor vergroening van de productie en is de Eemshaven uitgegroeid tot een groene Energyport, waar zich grote energieproducenten aan de rand van de Waddenzee hebben gevestigd. Als uitvalsbasis voor de offshore-windindustrie en de vestiging van het Google-datacenter is de Eemshaven uitgegroeid tot het “stopcontact” van Nederland.Groningen Seaports staat voor de uitdaging grote economische ontwikkelingen aan de rand van de Waddenzee uit te voeren in harmonie met de leefomgeving.

De lezing vindt plaats in het Grand Café, de Millystraat 8, Zuidlaren om 20.00 uur.
Inloop vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Advies om te parkeren op de Brink te Zuidlaren. Na het eerste deel (45 min.) is er een korte pauze, gevolgd door het tweede deel met afronding van de lezing. Daarna is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. De afronding is uiterlijk om 22:00 uur.

Downloaden (PDF, 361KB)