Transitie Groningerstraat
De Groningerstraat in Midlaren is omgebouwd. Het pad dat 38 jaar lang voor de fietsers was, is wandelpad geworden. De rijbaan wordt nu gedeeld door auto’s en fietsers. En met de wegaanpassing is het nu echt een 30 km-zone. Dat bord 30 km stond er al, maar er werd vaak veel te hard gereden. Ondanks klachten van bewoners wilde de gemeente er de snelheid niet handhaven omdat het wegprofiel niet klopte.
Nu dus wel. Het is bijna klaar, binnen een paar weken komen er plantenbakken bij de wegversmallingen.
De bedoeling is dat fietsers veilig op de rijbaan kunnen. Daarom MOET de snelheid van de auto’s nu omlaag. De wegversmallingen dwingen auto’s op elkaar en op fietsers te wachten en dragen er zo aan bij dat de snelheid zakt. Borden en banners wijzen mensen op de veranderingen. Natuurlijk is het ook best even spannend, zo’n verandering. Zien mensen de verandering, houden ze er voldoende rekening mee? We zagen al hoe het eerste bord na een dag door een motorrijder omver werd gereden. Kennelijk over het hoofd gezien …
Daarom moeten we allemaal extra ons best doen en het goede voorbeeld geven. Hier wonen wij, en daarom is het GEEN racebaan. Automobilisten zijn te gast in ons dorp. Ze zijn welkom, maar we verwachten wel van hen dat ze ons en alle fietsers een veilige ruimte gunnen. Wij rijden in de bebouwde kom zelf natuurlijk ook altijd 30 kilometer.
Ik fiets niet op de weg maar op het zogenaamde voetpad! Ik riskeer liever een boete dan de dood op deze slalom baan waar soms toch nog gepresteerd wordt om aggressief +/- vijftig te rijden.ik weiger om als fietser als verkeersremmende maatregel te worden ingezet.En mijdt de Groningerstraat zoveel mogelijk.Een veiligere en wellicht even dure oplossing zou een flitsbenadering zijn geweest, 30 km zone en vanaf 35 beboeten.