Over Midlaren

Midlaren ligt in de gemeente Tynaarlo in het stroomdal van de Drentsche Aa en heeft ongeveer 350 inwoners. De eeuwenoude linde in de bocht van de Groningerstraat is een vertrouwd herkenningspunt in het dorp. Daarnaast heeft Midlaren twee hunebedden. Het dorp was van oudsher een gemeenschap van kleine boeren, boerenarbeiders en ambachtslieden. Dat is nu niet meer zo. Veel boerderijen worden bewoond door burgers. Wel vind je nog een landgoed. Meerwijk werd tot 1924 bewoond door de familie Van Swinderen. Het oorspronkelijke gebouw ging in 1942 door brand verloren. In 2008 is het herbouwd.

Landschapsbiografie Midlaren

Hoe het landschap in Midlaren er vandaag de dag uitziet, is door de jaren heen veranderd door allerlei processen. Zowel door de mens als door de natuur. Vier studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving van hogeschool Van Hall Larenstein maakten in opdracht van de Brede Overlegdgroep Kleine Dorpen (BOKD) een landschapsbiografie. Hier kun je doorklikken naar de eigen geschiedenis van Midlaren.

Het dorp heeft sinds 2019 een eigen vlag. Hierin is een oranje roggelelie verwerkt – een zeldzame lelie die van oudsher op schrale roggeakkers voorkwam. Vlag van Midlaren – Midlaren.net

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.